Lane Cove Residence

Lane Cove Residence

Lane Cove NSW

Gilmore Interior Design was engaged to update the entrance of this private residence and provide a solution for a heat load issue, from the previous glazed gable roof feature at the entry.

The design intent for the exterior was to enhance the main entrance, which was achieved by building a portal frame and cladding this in sandstone, as well as a new raised raked roof with glass louvers.

The entry foyer, which then gained volume as a result of changing the glass gable roof, was adorned by striking cluster pendant lights, custom made joinery units, artworks and custom-designed rugs.

The combination of these elements creates a dramatic and elegant entrance to the residence.

New furniture, soft furnishings, rugs, artworks and pendant lights were also added to the dining room, rear lounge area and main bedroom. Custom-designed translucent screens were designed to delineate the dining room from the existing corridor.

The original laminate kitchen was updated with a polyurethane finish; new lounges and a custom designed rug were placed in the rear lounge adjacent to the kitchen area.

Completion Date

June 2005

Client

Private Client

Architects

N/A

Builders

Southbourne Constructions

Interior Designers

Gilmore Interior Design

Photographer

Geoff Ambler Photography

Categories

Residential Design

Related projects

Woolwich Residence

Private Client

Manly Residence

Private Client

Paddington Residence

Private Client

Subscribe To Our Newsletter

gilmore id